Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 10 , Μάιος 1993

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 10

  • Η λειτουργία του Οργασμού, του Βίλχελμ Ράιχ. Η συνέχεια τουι ανέκδοτου στα ελληνικά βιβλίου του Ράιχ με το κεφάλαιο «Τα Ψυχονευρωτικά επακόλουθα στη γενετήσια λίμναση της λίμπιντο».
  • Ένα τραυματισμένο παιδί, της Μπάρμπαρα Κούπμαν. Πώς η ψυχιατρική οργονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ακόμα και παιδιά που έχουν σωματικές παθήσεις.
  • Θεραπεία καρκινοπαθών με συσσωρευτή, του Χάικο Λάσεκ. Η χρήση συσσωρευτή οργόνης σε καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου παρατείνει χρονικά και βελτιώνει δραστικά την ποιότητα ζωής.
  • Ο φόβος του θανάτου στον τοκετό, του Μισέλ Οντάν. Ο φόβος του θανάτου πουι εμφανίζεται στη διάρκεια του τοκετού και η θετική αντιμετώπισή του από την πρωτοπόρα τακτική του Οντάν.
  • Η δολοφονία της ατμόσφαιρας προκαλεί το χάος στον καιρό της Γης, του Τζέρομ Ήντεν. Με ποιο τρόπο η μηχανιστική επιστήμη καταστρέφει τον καιρό.
  • Οργονομικές πρώτες βοήθειες στην ιατρική πρακτική, του Χάουαρντ Τσέιβις. Η γρήγορη ανακούφιση σωματικών προβλημάτων με ψυχολογική αιτία από την ψυχιατρική οργονοθεραπεία.
  • Επίδραση τουι ιατρικού απορροφητή ΝΤΟΡ στο ηλεκτροσκόπιο, του Τσαρλς Κόνια. Πώς το ηλεκτροσκόπιο αντιδρά σε συσκευή που ανακάλυψε ο Βίλχελμ Ράιχ με σκοπό τον χειρισμό της ενέργειας.
  • Βιβλιοκριτική: Παρουσιάζονται τα βιβλία: «Το μικρόβιο του καρκίνου» και «Ανα-γέννηση».
  • Σχόλια του Ράιχ, του Μάιρον Σάραφ. Σημειώσεις του Σάραφ από τηνεπαφή του με τον Ράιχ στη διάρκεια της θεραπείας και εκπαίδευσής του.