Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 9, Νοέμβριος 1991

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 9

  • Οι θεωρίες του Βίλχελμ Ράιχ για τη σεξουαλικότητα, του Έλσγουορθ Μπέικερ. Πώς ερμήνευσε ο Ράιχ την υγιή και διαταραγμένη σεξουαλική συμπεριφορά και τη σχέση της με τη βιοενέργεια του οργανισμού.
  • Βιόντα και καρκίνος, του Μάιρον Μπρίνερ. Περιληπτική παρουσίαση των κολοσσιαίων ανακαλύψεων του Ράιχ στο χώρο της βιογένεσης και στο αίνιγμα του καρκίνου.
  • Τα αποτελέσματα του οργονοσυσσωρευτή σε ποντίκια με καρκίνο, του Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ. Η ακτινοβόληση ποντικιών με καρκίνο και η επιμήκυνση της διάρκειας της ζωής τους.
  • Η σεξοικονομική θεωρία της ψυχοσωματικής ταυτότητας και αντίθεσης, του Θίοντορ Γουλφ. Η σύνδεση σεξουαλικότητας, άγχους, ψυχικών προβλημάτων και σωματικής θωράκισης με τις σεξοικονομικές αρχές.
  • Σχόλια του Ράιχ, του Μάιρον Σάραφ. Σημειώσεις από τις διαπροσωπικές σχέσεις του Ράιχ με τους συνεργάτες μαθητές, και θεραπευόμενους.