Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 7

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 7

  • Σωματικές βιοπάθειες, Μέρος Ι, του Τσάρλς Κόνια. Το πρώτο μέρος μιας σειράς ιστορικών ασθενών, με τα οποία δείχνεται σαφώς ότι υπάρχει ψυχολογική και ενεργειακή βάση σε ασθένειες όπως π.χ. άσθμα και κολίτιδα, που η παραδοσιακή ιατρική θεωρεί απροσδιόριστης αιτιολογίας.
  • Πειράματα στο ύπαιθρο με το νεφοδιαλυτή του Ράιχ, του Τζέιμς Ντεμέο. Μια σειρά πειραμάτων πενταετούς διάρκειας με τα οποία αποδεικνύεται η επίδραση του νεφοδιαλυτή στις ατμοσφαιρικές συνθήκες.
  • Η Λειτουργία του Οργασμού, Μέρος ΙΙΙ, του Βίλχελμ Ράιχ. Η συνέχεια από το ανέκδοτο στα ελληνικά βιβλίο του Ράιχ με το κεφάλαιο «Σωματική λίμνανση και άγχος» στο οποίο διαφαίνονται οι πρώτοι προβληματισμοί, που τον ώθησαν στην ανακάλυψη των βιοπαθειών.
  • Το οργονοενεργειακό αποτέλεσμα της πυραμίδας, του Χόρχε Γουίντμοζερ. Μια σειρά πειραμάτων με τα οποία συνεπάγεται ότι η πυραμίδα είναι ο καλύτερος, αλλά δεν είναι ο μόνος γεωμετρικός χώρος, όπου συγκεντρώνεται η οργόνη.
  • Νεότερη μελέτη στο γενετήσιο άγχος που αναπτύσσουν μητέρες κατά το θηλασμό, του Έλσγουορθ Μπέικερ. Πώς προκαλεί η υψηλή οργονοενεργειακή φόρτιση γενετήσιο άγχος σε μητέρες που θηλάζουν και ο τρόπος αντιμετώπισής του.
  • Ανακαλύπτοντας ξανά τη μέλανορ (ή η επικινδυνότητα των γεννητριών αρνητικών ιόντων), των Μπένζαμιν Ντόιτς και Ντίτερ Ντεκάμπ. Οι γεννήτριες αρνητικών ιόντων και η σχέση τους με τη δημιουργία της θανατηφόρας μέλανορ.
  • Σχόλια του Ράιχ, του Μάιρον Σάραφ. Σημειώσεις από τις διαπροσωπικές σχέσεις του Ράιχ με τους συνεργάτες μαθητές, και θεραπευόμενους.