Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 6

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 6

  • Η διακοπή της ξηρασίας στην Ελλάδα, του Τζέιμς Ντεμέο. Μια πρώτη παρουσίαση από οργονομική σκοπιά των αιτίων εξάπλωσης της ξηρασίας στην Ελλάδα και πώς αντιμετωπίσθηκε.
  • Οργονομικός λειτουργισμός σε προβλήματα ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας – Η έρημος, του Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ. Η πορεία ερημοποίησης του πλανήτη μας εξεταζόμενη από οργονομική σκοπιά. Πιθανοί λόγοι έναρξης αυτού του φαινομένου και τρόποι εξάλειψής του.
  • Ο γυναικείος οργασμός, του Μόρτον Χέρσκοβιτς. Κριτική των γνωστών σεξολόγων Μάστερ και Τζόνσον για το γυναικείο οργασμό και σύγκριση των απόψεών τους με αυτή του Ράιχ.
  • Η εκδήλωση της συγκινησιακής πανούκλας στην υστερία για το AIDS, του Ρόμπερτ Χάρμαν. Πώς λειτουργεί ο φόβος για την υγιή σεξουαλικότητα, που έχει ο θωρακισμένος άνθρωπος, καταπνίγοντας κάθε δυνατότητα υγιούς ερωτικής ζωής, με αφορμή το AIDS.
  • Μυστικισμός, Οργόνη και DOR, της Μπάρμπαρα Κούπμαν. Η κίνηση της οργόνης στο ανθρώπινο σώμα, οι εγκεφαλικοί τρόποι παρεμπόδισης αυτής της κίνησης και οι παρερμηνείες της που δίνονται από μυστικιστική σκοπιά.
  • Σχόλια του Ράιχ, του Μάιρον Σάραφ.
    Σημειώσεις από τις διαπροσωπικές σχέσεις του Ράιχ με τους συνεργάτες μαθητές, και θεραπευόμενους.