Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος4

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 4

  • Εξουδετέρωση κύματος καύσωνα στη Νότια Καλιφόρνια, του Τρέβορ Κόνσταμπλ. Πώς διαλύθηκε ένα κύμα καύσωνα και μια κατάσταση έντονης ατμοσφαιρικής μόλυνσης στο Λος Άντζελες με τη χρήση νεφοδιαλυτών. Οργονομικός λειτουργισμός σε προβλήματα ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας.
  • Η φυσιολογική ατμόσφαιρα, του Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ. Θεωρητικά συμπεράσματα και σκέψεις για την οργονοενεργειακή λειτουργία της ατμόσφαιρας.
  • Η Λειτουργία του Οργασμού, Μέρος Ι, Ψυχικές διαταραχές και οργασμός, του Βίλχελμ Ράιχ. Ένα κεφάλαιο από το ανέκδοτο στα ελληνικά βιβλίο του Ράιχ «Η λειτουργία του Οργασμού», αναφερόμενο στις αλληλεπιδράσεις ψυχικής και σωματικής υγείας.
  • Φθάσιμο στη γενετησιότητα ενός χρόνια καταθλιπτικού, της Μπάρμπαρα Κούπμαν. Περιγραφή της οργονοθεραπείας ενός χρόνια καταθλιπτικού, της επίτευξης του αντανακλαστικού του οργασμού και της γενετησιότητας.
  • Η βιοντική αποσύνθεση σε τρεις ασθενείς με AIDS, των Άλαν Κάντγουελ Τζ. και Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ. Η έντονη παρουσία βακίλων-Τ στο αίμα ασθενών με AIDS, ακριβώς όπως και σε καρκινοπαθείς, δείχνει ότι η ασθένεια αυτή δεν είναι παρά μια παραλλαγή του καρκίνου και εκδηλώνεται σε άτομα με ενεργειακή συρρίκνωση.
  • Σχόλια του Ράιχ, από τον Μάιρον Σάραφ. Σημειώσεις από τις διαπροσωπικές σχέσεις του Ράιχ με τους συνεργάτες μαθητές, και θεραπευόμενους.
  • Μια ηθελημένη διαστρέβλωση, του Τζέρομ Ίντεν. Οι εκδηλώσεις της συγκινησιακής πανούκλας στη δημοσιογραφία.