Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 2, Μάιος 1988

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 2

  • Μια ασθενής οδηγημένη στη γενετησιότητα, του Τσαρλς Κόνια. Περιγραφή αποθωράκισης μιας ασθενούς. Η εδραίωση του αντανακλαστικού του οργασμού και η πορεία προς την υγεία.
  • Σπάζοντας την ξηρασία του 1986 στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, των Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ, Τζέιμς Ντεμέο και Ρόμπερτ Μόρις. Πώς ανεκόπη με τη χρήση νεφοδιαλυτών η χειρότερη ξηρασία του αιώνα στις ανατολικές ΗΠΑ.
  • Η λογική και το παράλογο στον έλεγχο του καιρού, του Ρίτσαρντ Μπλάσμπαντ. Ορισμένες σκέψεις και οδηγίες για τη χρήση του νεφοδιαλυτή.
  • Η βιοπαθητική διάθεση, του Ρόμπερτ Ντιου. Μια πρώτη προσέγγιση από τη σκοπιά της οργονομίας σε ασθένειες άγνωστης αιτιολογίας κατά την παραδοσιακή ιατρική και τις οποίες ο Ράιχ θεωρούσε εκδηλώσεις χρόνιας συστολής – δηλαδή θωράκισης – του οργανισμού.
  • Το ηλεκτροσκόπιο, Μέρος Ι, του Φρέντερικ Ρόζενμπλουμ. Το πρώτο μέρος μιας έρευνας για το ηλεκτροσκόπιο και πώς αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα θαυμάσιο όργανο για τη μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων της οργόνης.
  • Εγώ και η οργόνη, του Όρσον Μπιν. Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο του Όρσον Μπιν, στο οποίο περιγράφονται οι προσωπικές εμπειρίες του από την οργονοθεραπεία.