Το Περιοδικό της Οργονομίας

Τεύχος 1, Νοέμβριος 1987

Σελίδες 96
7,00 €

 
 

Το  Περιοδικό της Οργονομίας είναι ένα επιστημονικό περιοδικό καιεκδίδεται για λογαριασμό του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας, ενός μη-κερδοσκοπικού συλλόγου που σκοπό έχει την προώθηση της επιστήμης της Οργονομίας, την οποία ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ. Οργονομία είναι η φυσική επιστήμη της οργονικής ενέργειας (οργόνης). Μελετά την οργόνη στον ανθρώπινο οργανισμό, στην έμβια και άβια ύλη, στην ατμόσφαιρα της Γης και το σύμπαν. Η Οργονομία προσφέρει επίσης και τρόπους κατανόησης τομέων της ανθρώπινης ζωής που είναι φαινομενικά απομακρυσμένοι από την επιστήμη όπως η θρησκεία, η πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Από το 1987 μέχρι το 2005 έχουν εκδοθεί 12 τεύχη του ελληνικού Περιοδικού της Οργονομίας. Τα άρθρα είναι κυρίως μεταφράσεις από το περιοδικό Journal of Orgonomy του Αμερικάνικου Κολεγίου Οργονομίας, ενός οργανισμού ο οποίος μελετά την επιστήμη της Οργονομίας σε βάθος και με κάθε επιστημονική δεοντολογία. Το Journal of Orgonomy εκδίδεται από το 1968 και ιδρύθηκε από τον Έλσγουορθ Μπέικερ, στενό συνεργάτη του Ράιχ και διευθυντή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα χρόνια του Ράιχ. Το Κολέγιο της Οργονομίας είναι το μόνο γνωστό ίδρυμα που προσφέρει οργανωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Οργονομίας. Στο ελληνικό περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης νέα και ειδήσεις από το χώρο της παγκόσμιας οργονομίας, πώς μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί και πού μπορεί να βρει σωστή πληροφόρηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 1

  • Τί είναι η οργονοθεραπεία, του Τσαρλς Κόνια. Γενική σκιαγράφηση της μεθόδους θεραπείας που ανακάλυψε ο Βίλχελμ Ράιχ.
  • Για την αγάπη, του Έλσγουορθ Μπέικερ. Το αίνιγμα της αγάπης  ερμηνευόμενο από τη σκοπιά της οργονομίας.
  • Ενεργειακά πεδία και συνείδηση, της Μπάρμπαρα Κούπμαν. Νέες επιστημονικές ενδείξεις για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τη συνείδηση και το ενεργειακό πεδίο και πώς θεραπευτικές μέθοδοι, όπως η ύπνωση, η γιόγκα, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός, η βιοανάδραση, η χρήση κυμάτων Α κ.α. επιδρούν καταστροφικά σ’ αυτά.
  • Μια απρόθυμη οδηγός, της Νόρα Λιούις. Ένα άρθρο προσωπική μαρτυρία μιας σχιζοφρενούς και η πορεία της προς την υγεία με οργονομική ανάλυση από τον Ρόμπερτ Ντιού.
  • Οξεία κατάθλιψη, του Άρθρου Νέλσον.Ένα ιστορικό ασθενούς με οξεία κατάθλιψη και η επίλυσή του με οργονομική προσέγγιση.
  • Φυσικές ενδείξεις για την ελεύθερη από μάζα ακτινοβολία υπόβαθρου των 30 Κέλβιν. Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, που υποτίθεται εξηγεί τη δημιουργία του Σύμπαντος κι ένα από τα κυριότερα επακόλουθά της, η τριών βαθμών ακτινοβολία του βάθους, εξεταζόμενη από οργονομική σκοπιά.
  • Ραϊχικές θεραπείες, της Λουίζα Λανς. Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία εκείνων που υπόκεινται σε «ραϊχική» θεραπεία από τους λεγόμενους «ραϊχικούς» θεραπευτές.
  • Οργονομικές πρώτες βοήθειες σε παιδιά, του Γκιουζέπε Καμαρέλα. Πώς οι οργονομικές πρώτες βοήθειες επιφέρουν ανακούφιση των συμπτωμάτων και, προλαμβάνουν τη δημιουργία βιοπαθειών σε παιδιά.